Arktisk djursafari med skoter

Efter att med bil ha hämtat upp er i Kiruna och tagit er till utgångspunkten vid Kalixälvens strand tar vi oss med miljövänliga snöskotrar som hjälp ut på denna tur. Vi kör genom den fjällnära urskogen där vi har stora möjligheter att se skogens konung, älgen, i sitt vinterkvarter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

5.5 timmar

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

7 dec – 11 april

Ålder

-

Antal deltagare

min 2 pers

Om upplevelsen

Välkommen att följa vår guide på en fantastisk dag på fjället och i skogen. Efter att med bil ha hämtat upp er i Kiruna och tagit er till utgångspunkten vid Kalixälvens strand tar vi oss med miljövänliga snöskotrar som hjälp ut på denna tur. Vi kör genom den fjällnära urskogen där vi har stora möjligheter att se skogens konung, älgen, i sitt vinterkvarter.

I barrskogsbältet nedanför kalfjället söker älgen sin vinterföda. Med lite tur kan vi också se tjädern, skogens största hönsfågel, när den flyger upp ur snön. Genom fjällskogen slingrar sig skoterleden mot kalfjället, spåret bär uppåt mot trädgränsen och nu har vi stora chanser att se den karakteristiska ripan i full vinterprakt. När vi passerar trädgränsen öppnar sig vidderna för våra ögon, vidunderliga vyer som etsar sig fast på näthinnan för lång tid framåt ”glöm ej kameran med laddade batterier”. Här är renens rike, här har renarna vandrat i urminnes tider och gett människan skydd, mat, värme och liv.

Vår lokala guide berättar om flydda tider och om vardagen för den moderna renskötaren och om hoten som tornar upp sig mot den arktiska urbefolkningen. Vi fortsätter vår rundtur på den arktiska tundran med chans att finna spår av järv och lo, fjällets stora rovdjur. De är skygga men spåren i snön berättar historier om den gångna nattens jakt. Har vi tur får vi kanske se en glimt av snöharen när den ängsligt skuttar iväg. Efter en händelserik dag på fjället och i skogen avslutas dagen med en något sen lunch med någon för årstiden typisk samisk rätt. Allt medan polarskymningen sänker sig över fjällen utanför vårt lunchställe. Efter turen kör vi er tillbaka till Kiruna. Rutten kan variera och anpassas alltid efter väder- och snöförhållanden. 

Bildgalleri

Din arrangör

Vi är ett litet guideföretag där islandshästen står i centrum. Vi finns i nordligaste Sverige i skuggan av Kebnekaise, Sveriges högsta fjäll. Vår tanke med företaget är att kunna visa vår natur på ett naturligt och miljövänligt sätt.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.