Hundspann, älgsafari & hemma hos besök

Hos oss står lugn, harmoni och vår hundfilosofi i fokus. Här får ni lära er hantera hundarna på vårt sätt, där energier och meditation är ett viktigt inslag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

Se hemsida

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Dec - 15 April

Ålder

från 16 år

Antal deltagare

2 - 8 pers

Om upplevelsen

Hos oss står lugn, harmoni och vår hundfilosofi i fokus. Här får ni lära er hantera hundarna på vårt sätt, där energier och meditation är ett viktigt inslag. Innan vi ger oss av får ni en ordentlig körlektion. Två personer delar på ett spann med 4-6 hundar och turas om att köra. Spänning och koncentration i att köra i perfekt kombination med att slappna av sittandes på släden. Tillbaka på kenneln hjälper alla till att massera hundarna, ett ypperligt sätt att tillgodose sitt, och hundarnas, mysbehov. När hundarna fått sitt bjuder vi på lunch i vårt hem. Med utsikt över Kalixälven och fjällen uppstår fantastiska möten kring vårt köksbord.

Turen går utmed Kalixälven med en fantastisk utsikt över Kebnekaisemassivet i klart väder. Vi har preparerade spår men då vi är omgivna av fjäll kan vädret och förhållande ändras fort. Detta bidrar till den autentiska upplevelsen.  Då vi bor utanför de stora turiststråken är det vanligt att det enda vi möter på turerna är älgar.

• Älgsafari både vid transfer och under turen.
• Kennelbesök. Vi har hundarna i flockar i stora hagar. Vi jobbar med meditation och energier.
• Hemma-hos-besök. Lär er hur vi lever i harmoni med våra hundar och naturen.
• Lunch och kaffe runt vårt köksbord i vårt hem. Lyxig soppa gjord på Shii-take svamp odlad i Kirunas gruva.
• Guidning ut i orörd naturen där du kör ditt eget hundspann efter noggranna instruktioner.
• Långt utanför turiststråken- vi möter oftast inget annat än älg.
• Massage av hundar-tid att mysa.
• Tidsåtgång: Ca 5,5 timmar inklusive transfer. Upphämtning på Camp Ripan kl. 9.00.

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev-Norrbotten-Camp-Ripan-Logo

Camp Ripan är ett familjeföretag och vi som arbetar här vill att du ska känna dig som hemma, som en del av vår familj, när du gästar oss.  När vi byggde Camp Ripan till den anläggning den är idag, var vi alla överens – vi ska gräva där vi står. Det synsättet följer med som en röd tråd genom hela vår verksamhet och genomsyrar också tankegångarna när det gäller vårt miljöarbete, inredningsdetaljer och design.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.