Hundspann Kvällstur (kör själv)

När du kommer till oss träffas vi i grillkåtan där vi går igenom kläder och kvällens hundspannstur .En erfaren instruktör/guide visar grunderna och du får lära dig hur släden fungerar ,hur man selar och kopplar hundarna i spannet. När hundarna är kopplade är det dags att köra iväg. Med hjälp av pannlampor lyser vi upp vägen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

1.5 - 2.5 tim

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Se hemsida

Ålder

-

Antal deltagare

2 - 6 pers

Om upplevelsen

När du kommer till oss träffas vi i grillkåtan där vi går igenom kläder och kvällens hundspannstur .En erfaren instruktör/guide visar grunderna och du får lära dig hur släden fungerar ,hur man selar och kopplar hundarna i spannet. När hundarna är kopplade är det dags att köra iväg. Med hjälp av pannlampor lyser vi upp vägen. Vi kör hundspannen efter befintliga skoterleder som går genom skog och fält. Under hela turen har Guiden uppsikt över dig och omgivningen. Allt för din säkerhets skull. Under turen stannar vi för att vila hundarna och byta förare. När vi kommer tillbaka från turen selar vi av hundarna och tar in dom i hundgårdarna.Sedan serveras varm dryck och smörgås i grillkåtan.

I priset ingår:
Guide
2 personer delar släde
huskyteam
fika i grillkåtan
Pannlampa
Hur du bör vara klädd
Välj rätt material. Använd kläder av ull, eller ullblandning närmast kroppen.
Jobba lager på lager, ta av och sätt på efter behov.
Ventilera mera och lita inte på att skaljackan andas genom tyget i kyla.
Välj skor med tjocka sulor och se till att de torkar ordentligt mellan användningarna.
Ha tunna vantar i tumvantarna så att huden på händerna inte är helt bar om du behöver ta av de tjocka vantarna för att pilla med något.
Använd mössa, men ta av mössa och handskar när du behöver svalka dig

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev Norrbotten Luleå Adventures

Vi som driver Luleå Adventure heter Mauro Marchesoni och Anki Andersson.Mauro som kommer ursprungligen från Trento i norra Italien flyttade till Sverige 1994, och bosatte sig här i Luleå. Sitt intresse för hundar har han alltid haft. Men intresset för draghundar växte fram när hans dotter ville ha en hund. den första hunden blev Laika som var en blandning mellan Alaskan Husky och Malamut. Med åren blev flocken större och utökades med flera Siberian Huskys och idén på ett turistföretag väcktes.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.