I rovdjurens spår

Följ med på en storslagen upplevelse i ett av Europas minst påverkade högfjällsområden. Här är en resa för dig som vill lära dig mer om den svenska rovdjursstammen av kunniga människor och samtidigt få uppleva hisnande naturupplevelser.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

4 dagar

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Mars - April

Ålder

-

Antal deltagare

3 - 6 pers

Om upplevelsen

Följ med på en storslagen upplevelse i ett av Europas minst påverkade högfjällsområden. Här är en resa för dig som vill lära dig mer om den svenska rovdjursstammen av kunniga människor och samtidigt få uppleva hisnande naturupplevelser. Du får här en fantastisk möjlighet att följa med samebyns kunniga renskötare för att i området väster om Kiruna inom Girjas fjällsameby titta efter järv och lodjur. Det innebär att vi med snöskoter letar efter järvens/lodjurets spårstämplar och förhoppninsvis får vi möjlighet att se de skygga rovdjuren. Detta kräver stor kunskap och erfarenhet av rovdjurens beteende som du här har en unik möjlighet att ta del av.

Första dagen efter ankomst till Kiruna transfer till vår hästgård i Puoltsa. Vi ägnar eftermiddagen åt utbildning i skoterkörning eftersom du kommer att behöva viss färdighet i detta under dessa dagar. Samtidigt passar vi på att se oss omkring i den naturen och bekantar oss med djurlivet. Efter middagen i kåtan tittar vi på ett bildspel om renskötselåret. Nästa dag efter frukost beger vi oss med skoter västerut in mot högfjällen. Under två dagar färdas vi i ett av Sveriges vackraste högfjällsområden letandes efter rovdjurens spår. Om vädret och tiden tillåter erbjuds möjlighet till isfiske efter fjällvattnets ädlaste fisk, rödingen. Övernattning sker i renvaktarstuga strategiskt belägen i fjällvärlden. Vi kommer tillbaka till Puoltsa på kvällen den tredje dagen. Den första och sista övernattningen sker i ett hus på vår gård i Puoltsa. Maten består av lokala specialiteter som vilt och fisk. Sista dagen besöker vi det välkända ICEHOTEL innan vi kör er till Kiruna. Då vi rör oss i ett högalpint område är vädret en faktor att räkna med och ta hänsyn till. Detta gör att vi kan behöva ändra i programmet. Under hela ditt besök medföljer en kunnig samisk guide.

Bildgalleri

Din arrangör

Vi är ett litet guideföretag där islandshästen står i centrum. Vi finns i nordligaste Sverige i skuggan av Kebnekaise, Sveriges högsta fjäll. Vår tanke med företaget är att kunna visa vår natur på ett naturligt och miljövänligt sätt.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.