Naturens skafferi med samisk middag – Privat tur

Scandinavian Photoadventures välkomnar dig till en eftermiddag i naturen. Vi samlar bär och växter och lär oss om hur de används i den samiska vardagen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

Se hemsida

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Se hemsida

Ålder

-

Antal deltagare

min 2 - 8 pers

Om upplevelsen

Scandinavian Photoadventures välkomnar dig till en eftermiddag i naturen. Vi samlar bär och växter och lär oss om hur de används i den samiska vardagen. Vi avslutar dagen med en samiskinspirerad middag där vi får smaka våra egna bär och växter.

Vår samiska guide hämtar dig på hotellet och tar dig med ut i naturen för att samla bär och växter, allt beroende på säsong. Vi lär oss om hur de har använts och används i samisk tradition och får veta mer om växter, natur och djurliv i området. Vi gör en eld och dricker kaffe och när vi är färdiga åker vi till restaurangen för en avslutande middag. Vi tar med oss vårat insamlade skafferi och träffar kocken. Utifrån det vi har med oss tillreder köket en ibland nyskapande, ibland traditionell måltid där våra ingredienser ingår.

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev-Norrbotten-Camp-Ripan-Logo

Camp Ripan är ett familjeföretag och vi som arbetar här vill att du ska känna dig som hemma, som en del av vår familj, när du gästar oss.  När vi byggde Camp Ripan till den anläggning den är idag, var vi alla överens – vi ska gräva där vi står. Det synsättet följer med som en röd tråd genom hela vår verksamhet och genomsyrar också tankegångarna när det gäller vårt miljöarbete, inredningsdetaljer och design.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.