Norrsken/astro & landskap – 5 dagar fotoresa i Abisko med Peter Rosén

Se Abisko och Lappland och bilder av ett orört fjällandskap, arktiskta djur, hundspann och det lockande norrskenet dyker upp. Denna fotoresan gör att du får uppleva allt i verkligheten! Lonely Planet rankar Abisko som världens främsta plats för att se norrsken och den lilla byn Abisko i Norrbotten är utan tvekan den säkraste platsen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

5 dagar

Aktivitetsnivå

Medel

Tillgänglighet

Se hemsida

Ålder

18 år

Antal deltagare

Se hemsida

Om upplevelsen

FOTORESANS HÖJDPUNKTER
•Norrskens, astro och landskapsfotografering 5 dagar med en av Sveriges duktigaste norrskensfotografer, Peter Rosén.
• Dagtur med hundspann och slädtur med skoter in i Abiskodalen och fina fotoplatser.
• Max. 7 deltagare för en genuin upplevelse.
• Tillgång till en AWD minibuss och skoter för att öka flexibiliteten att se norrsken under turen.
• Hotellboende vid Abisko Mountain Lodge. Platsen är vald så du har chansen att se norrsken från ditt hotell.
• Dagtur till Norge (om vädret tillåter).
• Inomhusteori hur du bäst redigerar dina norrskens, landskaps och astrobilder.
• All kamerautrustning och varma kläder inkluderas.

Se Abisko och Lappland och bilder av ett orört fjällandskap, arktiskta djur, hundspann och det lockande norrskenet dyker upp. Denna fotoresan gör att du får uppleva allt i verkligheten! Lonely Planet rankar Abisko som världens främsta plats för att se norrsken och den lilla byn Abisko i Norrbotten är utan tvekan den säkraste platsen. Samtliga våra flerdagarsgäster sen vid började 2012 har sett norrsken på ett bra sätt.

Vi erbjuder en 5-dagars fotoresa runt Abisko med en av Sveriges främsta norrskensfotografer Peter Rosén. Turen inkluderar norrsken, astro- och landskapsfotografering med möjligheter till älgfotografering. Vi kör hundspann in i Abisko nationalpark och om vädret tillåter kör vi också över till Norges fantastiska fjordar. Vi bor och äter bra på Abisko Mountain Lodge och har alltid tillgång till snöskoter med en stor kälke samt en AWD minibuss. Du får låna all fotoutrustning inkl. stativ för att öka dina chanser att komma hem med de bilder du drömt om.

Denna tur guidas av fotografen Peter Rosén. Peter är heltidsfotograf och har fotograferat norrsken sedan 1999. Han har publicerat 2 fotoböcker Aurora Borealis i Lappland och Midnattssol över Lappland. Peter har bott i Abisko sedan 1999 och kan området väl.

SAMTLIGA DELTAGARE PÅ VÅRA FLERDAGARSTURER HAR SETT NORRSKEN
Vi är glada över att alla våra flerdagarsgäster sedan vi startade 2012 (ca 80 grupper) har sett och fotograferat norrsken i vackra miljöer och därför är vi förmodligen det mest framgångsrika guidningsföretaget för norrsken i världen. Vi är också glada över att vara det bästa rankade guidningsföretaget för norrsken i Sverige och vinnaren av TripAdvisor Certificate of Excellence Award 2014-2020. Läs tidigare gästrecensioner av våra turer på TripAdvisor. Välkommen att resa med oss!
Vi sponsras av Canon och Manfrotto och kan erbjuda SLR-kameror, objektiv (14-500mm) och stativ – utan extra kostnad.

OSS FÖR DITT NÄSTA FOTOÄVENTYR?
Vi är glada över att samtliga våra flerdagarsgäster sedan 2012 har sett och fotograferat norrsken i vackra miljöer (c. 80 grupper). Därmed är vi sannolikt det mest framgångsrika norrskensguidningsföretaget i världen. Att få se norrsken styrs ju av både norrskensaktiviteten och väder vilket gör det svårt att garantera norrsken på en tur. Men hittills har vi i alla fall lyckats och det hoppas vi att vi gör även kommande vinter! Vi gör verkligen allt vi kan för att ni ska trivas med oss och vi är glada över att ha fått utmärkelsen TripAdvisors Certificate of Excellence Award 2014-2020. Vi har kört fotokurser i Abisko och svenska Lappland minst 10 år längre än något annat företag i området och är också det bäst betygssatta företaget för norrskensturer i Sverige på Tripadvisor. Vi tar max 7 gäster per guide vilket gör att du får mycket tid med din fotoguide och vi kan vara flexibla med skoter och minibusstransporter om vädret råkar vara bättre någon annanstans. Genom att din guide bott i Abisko och Kiruna i 13 år så har han bra lokalkännedom om att vara uppe i fjällen, vilket är viktigt inte bara av säkerhetsskäl utan också för att få bra bilder och att kunna delge dig våra berättelser om att leva i Lappland.

Vi har kört fotokurser i Abisko och Norrbotten sedan 2001. Vår idé är att du har kommit till oss för en gång i livet upplevelse och vi kommer att göra allt vi kan för att uppfylla din dröm att se och fotografera norrsken och det arktiska landskapet på ett trevligt sätt.

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev Norrbotten LapplandMedia_logo

Peter Rosén är fotografen bakom boken ”Aurora Borealis i Lappland” och Peter erbjuder nu 5-8 dagars fotoresor kring Abisko och Kiruna där norrsken, hundspann, renslädestur med samer, ishotellet mm ingår. Kanske är detta världens mest framgångsrika norrskensguidningsföretag – samtliga övernattningsgäster har sett norrsken på ett fint sätt sedan de började köra turer 2012! De är också det högst rankade norrskensguidningsföretaget i Sverige på TripAdvisor. Välkomna på en oförglömligt fotoresa.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.