Norrsken och samisk kultur – 6 dagar fotoresa i Lappland med Peter Rosén

Denna 6-dagars fotoresa i Lappland är ett exklusivt paket och passar för fotografer på alla nivåer. Turen leds av den professionella fotografen Peter Rosén. Peter är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland och Midnattssol över Lappland och har mer än 25 års erfarenhet av professionell fotografering.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

6 dagar

Aktivitetsnivå

Medel

Tillgänglighet

Se hemsida

Ålder

18 år

Antal deltagare

Se hemsida

Om upplevelsen

FOTORESANS HÖJDPUNKTER
• Norrsken och astrofotografering varje kväll med fotograf Peter Rosén.
• Max. 7 deltagare för en genuin upplevelse.
• Hundspann både dag och kväll, renslädeskörning med samer, dagbesök vid ishotellet, älg, landskaps och astrofotografering som en del av turen.
• Tillgång till en AWD minibuss och skoter för att öka flexibiliteten att se norrsken under turen.
• All kamerautrustning och varma kläder inkluderas.
• Boende på 2 olika platser. Båda platserna är valda så vi kan se och fotografera norrsken från ditt hotell/stuga.
• Undvik folkmassorna. Vi besöker platser som de flesta inte känner till.

Denna 6-dagars fotoresa i Lappland är ett exklusivt paket och passar för fotografer på alla nivåer. Turen leds av den professionella fotografen Peter Rosén. Peter är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland och Midnattssol över Lappland och har mer än 25 års erfarenhet av professionell fotografering.

Samtliga tidigare deltagare på våra flerdagarsturer sedan 2012 har sett och fångat norrskenet på bild i vackra miljöer (ca 80 grupper). Vi är också glada över att vara det bästa rankade guidningsföretaget för norrsken i Sverige och utsett till vinnaren av TripAdvisor Certificate of Excellence Award 2014-2020.

NATUR, KULTUR OCH FOTOGUIDNING
Säg Lappland och bilder av ett orört fjällandskap, arktiska djur, den levande samiska kulturen och norrsken kommer snart fram. Den här resan ger dig möjlighet att uppleva och fotografera dessa sakerna i verkligheten. Din guide kommer att vara fotografen Peter Rosén. Hans bakgrund är som biolog och docent i miljövetenskap men arbetar sedan 2012 som heltidsfotograf. Peter erbjuder dig en fördjupad fotokurs om hur du fångar norrskenet, stjärnor, galaxer, samisk kultur, djurliv och det trollbindande midvinterlandskapet på bild på bästa sätt.

Peter kommer också att ge dig hela historien bakom dina vackra bilder! Berättelser om den fina naturen och den spännande kulturen som finns i Lappland är en viktig del av varje tur. Peter kommer att berätta om den samiska kulturen som är en integrerad del av denna region, den fascinerande vetenskapen bakom norrskenet, det unika ekosystemet du befinner dig i och hur det har formats av naturkrafter under årtusenden. Djuren och vegetationen som är specialiserade för att överleva detta klimat, från lavar som klamrar fast vid stenar upp till den majestätiska älgen. Varje bild du fotograferar fångar någon aspekt av Lapplands kultur, vetenskap och historia.

VI HAR FOTOUTRUTNINGEN OM DU SAKNAR
Vi sponsras av Canon och Manfrotto och kan erbjuda SLR-kameror, objektiv (14-500mm) och stativ – utan extra kostnad.

Vi är glada över att samtliga våra flerdagarsgäster sedan 2012 har sett och fotograferat norrsken i vackra miljöer (c. 80 grupper). Därmed är vi sannolikt det mest framgångsrika norrskensguidningsföretaget i världen. Att få se norrsken styrs ju av både norrskensaktiviteten och väder vilket gör det svårt att garantera norrsken på en tur. Men hittills har vi i alla fall lyckats och det hoppas vi att vi gör även kommande vinter! Vi gör verkligen allt vi kan för att ni ska trivas med oss och vi är glada över att ha fått utmärkelsen TripAdvisors Certificate of Excellence Award 2014-2020. Vi har kört fotokurser i Abisko och svenska Lappland minst 10 år längre än något annat företag i området och är också det bäst betygssatta företaget för norrskensturer i Sverige på Tripadvisor. Vi tar max 7 gäster per guide vilket gör att du får mycket tid med din fotoguide och vi kan vara flexibla med skoter och minibusstransporter om vädret råkar vara bättre någon annanstans. Genom att din guide bott i Abisko och Kiruna i 13 år så har han bra lokalkännedom om att vara uppe i fjällen, vilket är viktigt inte bara av säkerhetsskäl utan också för att få bra bilder och att kunna delge dig våra berättelser om att leva i Lappland.

Vi har kört fotokurser i Abisko och Norrbotten sedan 2001. Vår idé är att du har kommit till oss för en gång i livet upplevelse och vi kommer att göra allt vi kan för att uppfylla din dröm att se och fotografera norrsken och det arktiska landskapet på ett trevligt sätt.

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev Norrbotten LapplandMedia_logo

Peter Rosén är fotografen bakom boken ”Aurora Borealis i Lappland” och Peter erbjuder nu 5-8 dagars fotoresor kring Abisko och Kiruna där norrsken, hundspann, renslädestur med samer, ishotellet mm ingår. Kanske är detta världens mest framgångsrika norrskensguidningsföretag – samtliga övernattningsgäster har sett norrsken på ett fint sätt sedan de började köra turer 2012! De är också det högst rankade norrskensguidningsföretaget i Sverige på TripAdvisor. Välkomna på en oförglömligt fotoresa.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.