Norrskensjakt med minibuss

Önskar du en lugn kväll, men vill ändå uppleva norrskenets magiska ljus? Då är detta turen för dig! Vi jagar norrskenet med hjälp av minibuss. Om väderprognoserna förutspår klart väder någon annanstans så åker vi dit! Inom 100km från Övertorneå centalort.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

3 timmar

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Se hemsida

Ålder

Från 8 år

Antal deltagare

2 - 8 personer

Om upplevelsen

Många drömmer om att få se norrskenet dansa och lysa upp natthimmelen. Människor har i alla tider fascinerats av detta mäktiga skådespel.

I minibuss tar vi oss till de platser där vi enligt prognos har bäst chanser att se norrsken den aktuella kvällen (inom 100km från Övertorneå). Ni erbjuds flera tillfällen att fotografera ev. norrskenet samtidigt som er guide delar med sig av intressanta fakta om detta märkliga ljus.

Under resan kan vi även få se skymten av vilda djur längs vägen, som t.ex. älg, räv, hare,  skogsfågel och en hel del renar mm då djuren ofta föredrar att röra sig i skydd av mörkret.

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev Norrbotten Active Norberg Logo

Mitt namn är Mikael Norberg och jag startade Active Norberg AB sommaren 2019 efter att ha utbildat mig till Naturguide och fjälledare på naturguideutbildningen i Övertorneå. Detta för att kunna dela med mig av allt det härliga norra Sverige, Finland och Tornedalen har att erbjuda!

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.