Paddla kanadensare i Lappland

Halvdags kanottur med kanadensare längs den sista biten av ’Midnight sun canoeing route’ i Finska Lappland. Avkopplande 4,5 timmars naturupplevelse runt det välkända och vackra berget Aavasaksa.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

4.5 timmar

Aktivitetsnivå

Medium

Tillgänglighet

Se hemsida

Ålder

Från 12 år

Antal deltagare

2 - 8 personer

Om upplevelsen

Turen startar i Haapakoski i Finska Lappland, dit vi tar oss med minibuss. Efter en kort säkerhetsgenomgång och grundläggande paddlingstips, börjar vi vår resa längs Tengeliö älven som slingrar sig runt det vackra berget Aavasaksa.

När vi kommit ungefär halvvägs tar vi en lunchpaus, gör upp en eld, lagar mat och självklart kokar vi också kaffe. 

När vi fortsätter turen kommer Tengeliö älv att ansluta till den större Torneälven, som också är gränsen mellan Finland och Sverige. Vi avslutar paddlingen ett par kilometer nedströms.

Totala distansen är ca 10km.

Om vi har tur kanske vi får se djur så som älg, bäver, ren, eller kanske fiskgjusen som är på jakt efter fisk.

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev Norrbotten Active Norberg Logo

Mitt namn är Mikael Norberg och jag startade Active Norberg AB sommaren 2019 efter att ha utbildat mig till Naturguide och fjälledare på naturguideutbildningen i Övertorneå. Detta för att kunna dela med mig av allt det härliga norra Sverige, Finland och Tornedalen har att erbjuda!

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.