Renkalvnings månad

En mycket exklusiv upplevelse väntar på dig på kvällen i midnattssolen när renskötaren och hans familj möter dig bland kalvande renar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

-

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

13 maj - 11 juni

Ålder

-

Antal deltagare

2 - 16

Om upplevelsen

En mycket exklusiv upplevelse väntar på dig på kvällen i midnattssolen när renskötaren och hans familj möter dig bland kalvande renar.

Det är en unik möjlighet för dig att träffa alla våra renar och för att se de nyfödda renkalvarna ta sina första steg, och kanske kommer du att kunna mata en nyfödd ren kalv med en flaska. Vid ankomst till oss ute i vildmarken, renskötaren och hans familj välkomna dig till renarna. Vi går försiktigt till renarna och blir bekanta med dem. Alla renar har sin egen mentalitet, humör och uppförande vissa är blyg och försiktiga och några nära och orädd. Innan du går hem kommer du säkert att ha en favorit ren.

Maj månad kallas miessemánnu i Nordsamiskt språk och betyder renkalvsmånaden. Denna kalvande månad är höjdpunkten och belöningen för renskötaren och hans familj som har kämpat hela den långa kalla, mörka vintern mot kylan och snön.
Dessa renar kommer att släppas till norska berg när kalvarna är öronmärkta och har vuxit lite och är stark nog att börja den långa resan. Efter att ha blivit bekant med renen, äter vi en traditionell samisk kebab, Suovas, som är rökt saltat renskött, med bröd och bärdrycker som lingonbär och blåbär i Lavvu runt elden. Lavvu är ett traditionellt samiskt tält som används som hem året runt.

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev-Norrbotten-Camp-Ripan-Logo

Camp Ripan är ett familjeföretag och vi som arbetar här vill att du ska känna dig som hemma, som en del av vår familj, när du gästar oss.  När vi byggde Camp Ripan till den anläggning den är idag, var vi alla överens – vi ska gräva där vi står. Det synsättet följer med som en röd tråd genom hela vår verksamhet och genomsyrar också tankegångarna när det gäller vårt miljöarbete, inredningsdetaljer och design.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.