Samisk överlevnadstur

Lär dig hur samerna klär sig, hur man hittar rätt ved för att göra eld vintertid och få kunskap om vad som går att äta när det är snö.  Allt för att överleva i naturen om vintern.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

3 timmar

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

15 Nov - 15 Mars

Ålder

-

Antal deltagare

2 - 16 pers

Om upplevelsen

Lär dig hur samerna klär sig, hur man hittar rätt ved för att göra eld vintertid och få kunskap om vad som går att äta när det är snö.  Allt för att överleva i naturen om vintern.

Det är en helt vanlig vinterdag 15 till 25 minusgrader. Vi har gått igenom hur man ska klä sig i kylan och hur vi samer tänker för att hålla oss varma hela dagen. Nu är vi färdiga att ta oss ut och prova våra kunskaper.
I skogen är det tyst och stilla, vi är helt ensamma. Nu gäller det att lära sig överleva och hålla oss varma. Vi söker nåt att äta, lär oss hur vi ska röra oss i landskapet, och att välja rätt ved för vår eld.
Vi lär oss det samiska sättet att vara i naturen, hur vi tänker, vad vi gör och inte gör och vi lär oss att klä oss rätt för att vara ute i kyla. I samiska språket finns över 50 ord för snö och lika mycket för att beskriva renarna.

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev-Norrbotten-Camp-Ripan-Logo

Camp Ripan är ett familjeföretag och vi som arbetar här vill att du ska känna dig som hemma, som en del av vår familj, när du gästar oss.  När vi byggde Camp Ripan till den anläggning den är idag, var vi alla överens – vi ska gräva där vi står. Det synsättet följer med som en röd tråd genom hela vår verksamhet och genomsyrar också tankegångarna när det gäller vårt miljöarbete, inredningsdetaljer och design.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.