Sikhåvning

Sikfiske i Kukkolaforsen är inte vilket fiske som helst. Här används en metod, med långskaftad håv, som har anor från 1500-talet.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

60 min

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Juni - Sep

Ålder

-

Antal deltagare

Minst 4 personer

Om upplevelsen

Sikfiske i Kukkolaforsen är inte vilket fiske som helst. Här används en metod, med långskaftad håv, som har anor från 1500-talet. Metoden är också unik geografiskt sett. Metoden finns bara i Östra Norrbotten och i Amazonfloden i Brasilien.

Du har möjlighet att prova på det unika fisket. Vi tillhandahålla håv, plats och instruktör. Dessutom får du behålla all fisk du får under den timma du håvar. Håvning pågår normalt från början av juni till mitten av september

Bildgalleri

Din arrangör

Värmen och generositeten omfamnar gästen omedelbart, när tre generationer Spolander hälsar välkommen till Kukkolaforsen. Johannah är dotter i huset och tillsammans med maken Martin och sin bror Mathias, har hon tagit över driften och utvecklingen av Kukkolaforsen från föräldrarna Svante och Margit sedan ett par år tillbaka.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.