Skotertur och middag under Vintergatan

En kväll under stjärnhimlen, norrskenet och månen med snöskoter som avslutas med middag runt elden i kåtan.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

4.5 timmar

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Se hemsida

Ålder

-

Antal deltagare

min 2 pers

Om upplevelsen

En kväll under stjärnhimlen, norrskenet och månen med snöskoter som avslutas med middag runt elden i kåtan.

Vi hämtar upp dig i Kiruna på eftermiddagen och kör ut till vår gård vid älven med fjällen runt omkring. Där väntar snöskotrarna för att ta oss med på en kvällstur under Vintergatan, där vi förhoppningsvis har både stjärnorna, månen och norrskenet som sällskap. Dessa himlafenomen var samernas gamla sätt att orientera sig. Vi kör i skogen och på älven och kanske vi får se lite djur i mörkret såsom ren, älg, hare, räv. På gården finns också djur som tex häst, ren, get och när vi kommer tillbaka dit brinner elden i kåtan och vi blir serverade middag bestående av lokala specialiteter såsom vilt och fisk. Under den trevliga samvaron runt elden i kåtan har du chansen att få veta mer om den samiska kulturen och livet i norr. Efteråt kör vi dig tillbaka till Kiruna.

Bildgalleri

Din arrangör

Vi är ett litet guideföretag där islandshästen står i centrum. Vi finns i nordligaste Sverige i skuggan av Kebnekaise, Sveriges högsta fjäll. Vår tanke med företaget är att kunna visa vår natur på ett naturligt och miljövänligt sätt.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.