The Blue Cone

Blue Cone bygger på enkelhet och lätthet, både när det gäller materialval och design. Med sin rymd och vackra utsikt, är det ett mycket uppskattat rum.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

-

Aktivitetsnivå

-

Tillgänglighet

Året om

Ålder

-

Antal deltagare

Avsedd för 4 personer

Om upplevelsen

Blue Cone bygger på enkelhet och lätthet, både när det gäller materialval och design. Med sin rymd och vackra utsikt, är det ett mycket uppskattat rum.

Det är byggt av en traditionell träkonstruktion med tre fundament i marken, för att ge en känsla av höjd och lätthet, men samtidigt stabilitet. Nedanför rummet sluttar terrängen vilket ger känslan av att du är högt upp.

Den långa rampen i svag lutning från andra sidan av byggnaden upp till entrén gör rummet tillgängligt även för dig med rörelsehinder. Här finns även en extra rymlig toalett som gör den lättillgänglig. Alla våra trädrum har förbränningstoalett och det hållbara vattensystemet Rukkamoinika med 3 liter vatten för handtvätt.

I rummet finns en dubbelsäng där du vaknar med utsikten vid dina fötter. Genom en reflekterande spegel bakom sängen blir det en dubbel effekt av vyn. Framför det stora fönstret kan du sitta och njuta av naturen.

I rummet finns även ett sovloft med två enkelsängar.

Exteriören är gjord av takspån av furu, ett material som historiskt har använts

som takbeläggning på gamla hus i området.

Men varför är ett rum med namnet Blue Cone knallrött? Historierna är flera. En är att arkitekten Thomas Sandell använde arbetsnamnet Blue Cone, men under arbetets gång hittade en så vacker röd färg som han hellre ville använda. En annan är att vetskapen om att Mirrorcube skulle stå som närmaste granne gjorde att han tyckte att den behövde sticka ut lite mer för att synas.

Vi själva tycker både att färgen är vacker, och att detta färgstarka naturmaterial är en perfekt kontrast till de släta blanka ytorna som pryder grannrummet.

Bildgalleri

Din arrangör

Treehotel erbjuder en unik boendeupplevelse med modernt designade trädrum mitt i en orörd natur. Här kan du lämna den tidsstyrda vardagen, njuta av stillheten och hämta ny kraft i en familjär och sofistikerad miljö.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.