Traditionell samisk matlagning

Välkommen på en sinnenas resa i den samiska matkulturen där du själv får tillaga och äta en måltid med traditionell samisk mat.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

ca 5 timmar

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Mars - Nov

Ålder

-

Antal deltagare

2 - 8 pers

Om upplevelsen

Välkommen på en sinnenas resa i den samiska matkulturen där du själv får tillaga och äta en måltid med traditionell samisk mat. Det är en mångtusenårig mat- och kulturtradition hos Europas urfolk samerna som grundar sig på en lång erfarenhet av att ta tillvara vad naturen har att erbjuda. Att baka gáhkku (samiskt bröd) över öppen eld, att tillverka den speciella kaffeosten och att tillaga kött är några av saker du får lära dig under dagen och du får chans att smaka annan samisk mat. Runt elden i kåtan handlar samtalet om samisk mat och kultur och sättet att förhålla sig till natur och djur och där intar vi vår egentillagade måltid också.

Vi hämtar upp dig I Kiruna och beger oss västerut mot fjällvärlden där vi tillbringar dagen i Puoltsa, där vi lagar mat mestadels i kåtan sittande runt elden. En chans för den mat- och kulturintresserade att få en inblick i samisk mattradition.

Bildgalleri

Din arrangör

Vi är ett litet guideföretag där islandshästen står i centrum. Vi finns i nordligaste Sverige i skuggan av Kebnekaise, Sveriges högsta fjäll. Vår tanke med företaget är att kunna visa vår natur på ett naturligt och miljövänligt sätt.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.