Två dagar med häst i Kebnekaisefjällen

Unna dig en kortsemester med islandshäst i fjällmiljö. Vi rider en tur med utgångspunkt från vår hästgård i Puoltsa där vi ser utöver Kalixälven och fjällen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

2 dagar

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Se hemsida

Ålder

-

Antal deltagare

min 2 pers

Om upplevelsen

Unna dig en kortsemester med islandshäst i fjällmiljö. Vi rider en tur med utgångspunkt från vår hästgård i Puoltsa där vi ser utöver Kalixälven och fjällen. Den andra dagsturen går från Nikkaluokta i dalgången och upp på fjället med en vidunderlig utsikt över Kebnekaisefjällen, både efter stigar, bredare leder och i obanad terräng så vi kan variera tempot på ridningen. Vi stannar under turerna för att laga lunch över öppen eld.

Du anländer till vår gård i Puoltsa på morgonen den första dagen, vi gör i ordning hästarna och ger oss ut på en dagstur upp på fjället där vi stannar för att äta lunch ute. Då vi kommit tillbaka till gården med hästarna äter vi en god middag med lokal prägel.

Övernattningen sker i dubbelrum i ett hus på vår gård. Nästa dag efter frukost åker vi till Nikkaluokta för en härlig dag på hästryggen där vi rider mot Kebnekaise. Även denna dag äter vi lunch ute, men kommer tillbaka lite tidigare så att ni hinner med hemfärden.
Denna tur är lämplig för både vana och mindre vana ryttare. Islandshästen är visserligen en stark häst, men inte så stor, därför är maxvikten för ryttare 90 kg. Åldersgränsen är 12 år. Dagsturerna kan ske i en annan ordning.

Denna tur lägger vi ibland i Ratekjokk, samma upplägg med två dagsturer. Ratekjokk ligger i väglöst land dit och vi tar oss dit med bil och båt.

Bildgalleri

Din arrangör

Vi är ett litet guideföretag där islandshästen står i centrum. Vi finns i nordligaste Sverige i skuggan av Kebnekaise, Sveriges högsta fjäll. Vår tanke med företaget är att kunna visa vår natur på ett naturligt och miljövänligt sätt.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.