Vandring runt Midnattsolstigen

Följ med på en vandring till toppen av Luossavaara, Kirunas stadsnära fjäll. Vi vandrar från Camp Ripan genom den färggranna lågfjällsterrängen mot toppen av Luossavaara.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

Se hemsida

Aktivitetsnivå

Lätt

Tillgänglighet

Mån, Ons & Fre

Ålder

-

Antal deltagare

min 2 - 12 pers

Om upplevelsen

Följ med på en vandring till toppen av Luossavaara, Kirunas stadsnära fjäll. Vi vandrar från Camp Ripan genom den färggranna lågfjällsterrängen mot toppen av Luossavaara. Den klara, krispiga höstluften fyller våra lungor och ger energi till vandringen upp mot toppen.  Efter vägen stannar vi och släcker törsten vid en naturlig kallkälla alldeles intill midnattsolstigen. Under turen berättar guiden om Kirunas natur, kultur och stadens drygt 100-åriga historia.

Framme på toppen så njuter vi av den fantastiska utsikten samtidigt som vi fikar det som vi har packat ner i våra ryggsäckar. Vid klart väder så kan man se Sveriges högsta bergskedja- Kebnekaisemassivet breda ut sig mot horisonten i väster. När nattkylan börjar krypa in under kläderna återvänder vi till Camp Ripan och en god natts sömn. Bekväma skor att gå i rekommenderas.

Bildgalleri

Din arrangör

Upplev-Norrbotten-Camp-Ripan-Logo

Camp Ripan är ett familjeföretag och vi som arbetar här vill att du ska känna dig som hemma, som en del av vår familj, när du gästar oss.  När vi byggde Camp Ripan till den anläggning den är idag, var vi alla överens – vi ska gräva där vi står. Det synsättet följer med som en röd tråd genom hela vår verksamhet och genomsyrar också tankegångarna när det gäller vårt miljöarbete, inredningsdetaljer och design.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.