Vintervecka till häst

Kom till oss för en spännande vintervecka med ridning på islandshäst kombinerat med andra aktiviteter. Det är spännande att rida i snön, i mörker och i dagsljus. Förutom att rida ut på tur får du också rida lektion, besöka det berömda ICEHOTEL, åka rensläde, samt lära dig om den samiska kulturen och prova att köra snöskoter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tipsa dina vänner!

Varaktighet

7 dagar

Aktivitetsnivå

Medium

Tillgänglighet

Se hemsida

Ålder

12 år

Antal deltagare

min 3 pers

Om upplevelsen

Kom till oss för en spännande vintervecka med ridning på islandshäst kombinerat med andra aktiviteter. Det är spännande att rida i snön, i mörker och i dagsljus. Förutom att rida ut på tur får du också rida lektion, besöka det berömda ICEHOTEL, åka rensläde, samt lära dig om den samiska kulturen och prova att köra snöskoter. Du guidas av våra lokala guider denna vecka, väl förtrogna med området, naturen och djuren. Hos oss får du uppleva lugnet och tystnaden, samt förhoppningsvis se norrsken, renar och älgar och andra djur.

Här följer ett exempel på veckoprogrammet: 

Efter transfer till vår gård den första dagen har vi en introduktion för att bli bekant med hästarna. Du blir serverad en tre-rätters middag efteråt. Förhoppningsvis ser vi det vackra norrskenet och runt vår gård finns gott om älgar. Den andra dagen åker vi ut med snöskoter, två personer på varje skoter. Du får lära dig att köra skoter och vi lagar lunch utomhus, över öppen eld. Senare rider vi på en tur i skogen i vintermörkret för att spana efter norrskenet och tillbringar kvällen runt elden i kåtan. Den tredje dagen blir det en renslädestur, med lunch vilket är samernas gamla transportsätt. På eftermiddagen beger vi oss till det berömda Icehotel för ett besök. Vi äter middag där och kommer tillbaka till gården på kvällen. Den fjärde dagen har vi en ridlektion speciellt för islandshästridning och på eftermiddagen besöker vi staden Kiruna och ett samiskt museum. Nästa dag blir det en ridtur i skogen och du får chansen att bada bastu vid Kalixälvens strand. Den sjätte dagen rider vi ut i skogen och på eftermiddagen en en ridlektion. Sista dagen kör vi dig tillbaka till Kiruna.

Under denna vecka bor du i ett hus på vår gård med tre rum, gemensamt kök och badrum. Vår gård är vackert belägen vid Kalixälvens strand väster om Kiruna. Maten består av våra lokala specialiteter såsom vilt och fisk. De flesta aktiviteterna sker utifrån vår gård, men till några tar vi oss med bil. Aktiviteterna i programmet kan komma i en annan ordning än det är angivet här.

Bildgalleri

Din arrangör

Vi är ett litet guideföretag där islandshästen står i centrum. Vi finns i nordligaste Sverige i skuggan av Kebnekaise, Sveriges högsta fjäll. Vår tanke med företaget är att kunna visa vår natur på ett naturligt och miljövänligt sätt.

Tillsammans gör vi Norrbotten mer levande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips om äventyr och upplevelser. Vi kommer aldrig spamma dig eller ge ut din e-post till någon annan.